Over gezondheid: Sri zijn visie

We leven in een constant veranderende wereld, waar we steeds meer geconfronteerd worden met allerlei facetten die een effect op onze gezondheid kunnen hebben. Helaas is hier weinig aandacht voor in de zogenaamde “reguliere geneeskunde”. Waarom schrijven we dit zo. Omdat het tegenwoordig een beetje de omgekeerde wereld is: Dat wat we reguliere geneeskunde noemen is eigenlijk de chemische geneeskunde, vaak bestaande uit symptoom bestrijding en op het vlak van de ziekte bestrijding met onbegrijpelijke, wederom chemische en gevaarlijke middelen. Dat wat eigenlijk reguliere geneeskunde is,  is natuurlijke geneeskunde. Hiervoor heeft men een begrip nodig over het functioneren van het menselijk lichaam, de geest en de omgeving waarin men verkeert.

Voeding. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is: Je bent wat je eet, je word wat je eet, je creëert dit lichaam door wat je het voedt.

Vaak kijken we naar gezonde voeding op een manier die alleen maar van het financiële aspect uitgaat, terwijl we vergeten dat de producten die op de juiste wijze gekweekt zijn, veel meer van de gezonde stoffen bevatten en we er dus MINDER VAN NODIG HEBBEN.  Ook worden we vaak geleid door “Wat we lekker vinden”. Helaas is lekker een begrip wat gecreëerd word door de tijd en de regelmaat waarmee we iets eten.  Een goed voorbeeld is suiker. Hoe meer we ervan eten, hoe meer onze hersenen het signaal geven dat we het nodig hebben. Het frappante van suikers is dat ze een signaal afgeven van honger, sneller dan andere, gezonde producten. Waarom denk je dat Fast Food ketens een groot glas limonade aanbieden bij hun gerechten?

Hoe meer producten je eet met smaak versterkers, hoe meer je “eelt op je tong” krijgt en andere, gezonde natuurlijke producten niet meer smaken. Vandaar dat als je begint met een nieuwe eet/ levensstijl het een goed idee is om met wat vasten en detox te beginnen.

Vlees (tenminste dat is wat we het graag noemen om afstand te nemen van het feit dat we levende wezens eten; we zeggen nooit: ik ga een biggetje eten, ik ga een kalfje eten, ik ga een lammetje eten. We nemen afstand door het kotelet, ham, salami, worst, haasje, paté te benoemen) bevat veel hormonen, antibiotica, word bestraald, krijgt kleur mee, en heeft hoge gehaltes adrenaline doordat ze WETEN dat ze geslacht gaan worden. Verder is ons systeem niet voorbereid om vlees te verteren, en al zeker niet grote hoeveelheden. Wist je dat rundvlees niet verteerd word? Het rot gewoon in het lichaam en word na 24 uur afgescheiden. Het duurt dus ook vrij lang om te verteren en veroorzaakt dat we juist energie gebruiken in dit proces, terwijl wat voedsel onder andere zou moeten doen is: energie veroorzaken. Ineens stoppen met vlees eten als je dit altijd gedaan hebt is ook geen goed idee. Je moet goed eten wat je wel kunt eten om toch alles binnen te krijgen, onderleg je dus en onderzoek eerst.

Gezonde producten eten creëert een gezond maag en darmstelsel, geeft energie en inmiddels is (eindelijk) bewezen dat het een positief effect op je mentale gesteldheid heeft.  Gebleken is dat veel depressies en dergelijke voortkomen uit problemen in het maag en darm stelsel, maar wat doet de reguliere geneeskunde? Pilletjes verstrekken zodat je minder waarneemt. Alle signalen van het lichaam en de geest zijn aanwijzingen, die we nodig hebben om te zorgen dat we gezond zijn en blijven.

Vooral de maag en darmcultuur, bloedwaardes, en eventuele toevoeging van mineralen zijn belangrijk om dit lichaam in een perfecte, krachtige staat te houden voor zolang als noodzakelijk is in dit aardse bestaan.

De oplossing voor ziektes en problemen is nooit een simpele toevoeging maar meestal een systeem van meerdere aanpassingen in voeding en levenspatroon.  Wij noemen dit dus protocollen.  Sri schrijft ze voor mensen gratis met de duidelijke aanwijzing: ZO ZOU IK HET DOEN. Dus niet als arts of voorschrift maar vanuit de gedachte hoe hij er zelf mee omgaat.  Uiteindelijk blijft alles je eigen verantwoordelijkheid….. NEEM die verantwoordelijkheid.

Omgevingsfactoren. Omgeving storende factoren voor het lichaam. Dit kan tegenwoordig helaas van alles zijn. Het kan zijn waarmee je voeding bespoten is. Het kan zijn dat je in een gebied woont waar chemicaliën of zware metalen in de lucht zitten (of op het werk).  Het kan zijn dat er hoge elektriciteit waardes gemeten worden. Veel  WiFi signalen, veel telefoon signalen, zendmasten, chemicaliën in de grond, pesticiden in de woonomgeving, lichtstraling, verhoogde concentraties van radio actieve straling of luchtvervuiling. Maar frappant genoeg kan een nare omgeving  (moeilijke buren, familie) hier ook effect op hebben. Voor al deze facetten zijn uiteenlopende oplossingen, van meditatie tot reinigingskuren alsmede afscherming mogelijk. Belangrijk om dus eerst goed en eerlijk hiernaar te kijken.

Gevaarlijke producten. Toegevoegde producten waarvan we niet wisten dat ze een negatief effect op ons hebben. Zo denken we bijvoorbeeld dat Fluor gezond is. Goed voor de tanden. Fluor veroorzaakt calcificering van de pijnappelklier en maakt ons dus minder bewust en heeft ook (samen met zware metalen) effect op ziektes als Parkinson en dementie. Deodorant waarin allerlei negatieve producten zich bevinden zoals parabenen en aluminium chloride (kanker verwekkers). Talk poeder (nota bene voor volwassenen en babi’s!) heeft nare gevolgen voor zowel de huid als voor de eierstokken. Witte wegwerp luiers, maar ook toilet papier en dames verband zijn wit door de chloor, een bewezen chemisch toxide substantie met veel negatieve gevolgen. De amalgaam vullingen voor tanden veroorzaken een (langzame) mercury  vergiftiging, wat ook weer effect heeft op bloedarmoede, leukemie, parkinson, en dementie.  We worden steeds meer gedwongen allerlei richtingen op te gaan, want anders zijn we geen goede ouders. Zo dus ook het smeren met zonnebrand. Hoe hoger de SPF, hoe meer kans op huidkanker, hoe meer zink oxide erin zit. Beter om cocosolie met een natuurlijke olie toevoeging te smeren (bijvoorbeeld lavendel of kamille en voeg Shea boter toe) De lijst gaat eindeloos door. Ben je niet zeker? Vraag gerust.

Tekorten welke in het lichaam ontstaan, welke vaak met onze levensstijl, ouderdom of aanleg te maken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat door veel stress, zorgen, depressies je hartklachten krijgt, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk, ontstekingen, angstaanvallen en gewichtstoename. Door de ademhalingsproblemen (en niet weten hoe deze aan te passen door Yoga ademhalingstechnieken) kunnen allerlei andere problemen ontstaan zoals een te laag zuurstofgehalte (kanker heeft de meeste kans in laag zuurstofgehalte, hoog suikergehalte en lage Ph waarde). Ook hier is weer voor alles een oplossing, door aangeleerde technieken, meditatie, mantras (JA MANTRAS helpen hierbij) Hatha Yoga en ademhalingstechnieken. Ook kan het helpen om de stoffen welke men tekort komt toe te voegen aan het systeem. Belangrijk daarbij is om te weten wat en hoeveel. We kunnen van alles aanvullen en zelfs door simpele middelen onze Ph waardes verhogen. Het mooie is nog dat ze gewoon verkrijgbaar zijn en zeker niet duur. Sri verkoopt niets dus je hoeft niets via hem te bestellen. Sri adviseert nimmer te stoppen met andere behandelingen; dat blijft namelijk altijd jouw keuze.

Juiste ademhaling. De juiste ademhaling voorkomt veel problemen. We kunnen hierdoor ons zuurstofgehalte opvoeren, kalmer worden in moeilijke situaties en problemen “van ons af ademen”.

Beweging. Beweging is een belangrijk facet. Soms denken we dan alleen aan flinke sportbeoefening maar vaak is slechts wandelen of wat rek en strek oefeningen al voldoende. Ook Yoga is beweging in een staat van verstilling. Het is volgens Sri veel beter om na de meditatie s ochtends wat te wandelen en het zelfde voor het slapen gaan (maar na het eten) te doen dan allerlei moeilijke sportbeoefening. Liever rustige, kalme maar zeer bewuste oefeningen doen.

Meditatie. We kunnen door meditatie heel veel in ons systeem bewerkstelligen. Dit is ook al bewezen aan de hand van het testen van de hersengolven van mediterende mensen alsmede wat er in het metabolisme van het systeem gebeurt bij meditatie. Daarnaast zijn er speciale technieken voor vrede, rust, inzicht, gezondheid,geluksgevoel etc. etc. die allen een positief effect op het systeem hebben. Sommigen vind je op het <YouTube> kanaal van Sri Annatta.